MALEDIVY 2012

Tuto cestu jsem si sliboval několik let. Podařilo se až letos v polovině ledna. Cesta do ráje zabere skoro celý den. Praha - Dubaj a Dubaj - Male. Vzhledem, k tomu, že přijíždíte do vodního světa, další doprava je možná buď lodí nebo hydroplánem, který mimo komfortu rychle přepravy nabídne i pohled z výšky na tu krásu.

Cíl naší cesty byl severní atol RAA, navštěvovaný především milovníky podmořského života. Ostrůvek na kterém jsme bydleli se jmenoval MEEDHUPPARU.Celý ostrov je jeden velmi útulný hotelový resort, nabízející vše co potřebujete pro odpočinek a příjem pozitivní energie, která vás okamžitě pohltí.

Strava na Maledivách vychází z indické kuchyně,obohacená o prvky francouzské a italské kuchyně. Základem jidel jsou především ryby (tuňák,mečoun,pražmy,mořské plody).Kuřecí, hovězí a spousta zeleniny, jak na teplý,tak na studený způsob. Dominantní přílohou je rýže. Mnoho druhů a podob, kus kus, brambory. Nechybí tradiční indické roty (placky).V koření vede Kari v mnoha barvách a chutích.Každopádně kuchyně velmi dobrá a chuťově velmi pestrá.

Největší zážitek je moře. Fantastické odstíny modré, tyrkysové. Průzračná voda s teplotou před 30 stupňů. Bílý prachový korálový písek. Ostrůvky jsou vlastně jeden korálový útes. Kontakt se životem pod hladinou je při vstoupení do moře okamžitý. Bohatost života je velmi těžko popsatelná. Tisíce barevných korálových rybek, různých tvarů a velikosti. Velké korálové zahrady překypující životem. Mohu říci,že po zkušenostech z Egypta a Mauricia jsem byl v prvních dnech z množství ryb a druhu vyloženě fascinován.

Maledivy jsou rájem na zemi, který stojí za to navštívit.